Sponsoring

Hemelvaartsdag donderdag 10 Mei 2018

30ste Trekker-Trucktrek in Hoogeloon: een Lustrum!

Hoe het begon:
In 1989 organiseerde het St. Joris Gilde in Hoogeloon voor de eerste maal een trekkertrek, enkele Gilde leden voornamelijk met een agrarische achtergrond zagen in het trekkertrek gebeuren een mogelijkheid om hun lege Gilde kas weer wat bij te vullen.
Dus op de eerste wedstrijd in 1989 op Hemelvaartsdag is het begin gemaakt, voorzichtig met een 40 tal trekkers in de hobby klasse, op 1 baan, en… maar hopen op veel publiek en bidden voor mooi weer, zodat alle moeite niet voor niets geweest was.


 

Hoe het verder ging:

Trekkertrek Hoogeloon groeide uit tot een mega spektakel, altijd op Hemelvaartsdag - altijd op het terrein aan de Hooge Poort - altijd meer klasse`s en nog belangrijker steeds meer toeschouwers - maar ook steeds een gezellige/sportieve dag waar deelnemers en publiek naar uitkijken en als het zover is volop van genieten. Ieder jaar opnieuw lukt het de gilde broeders een goede organisatie neer te zetten met veel vertier voor jong en oud.


 

En dan verder:
De trekkertrek is niet alleen in Nederland en Europa maar ook in Hoogeloon gigantisch gegroeid. In Hoogeloon gingen we van 40 naar 300 trekkkers, van 1 naar 3 banen waarop continu getrokken word, van 500 naar 5000 bezoekers, van regionale naar nationale deelnemers en ook al enkele internationale.
De laatste jaren worden er ook truck trekwedstrijden verreden zodat er nog meer sfeer en sportieve uitdagingen te zien zijn.
De organisatie kan niet in de toekomst kijken, maar wat we zeker weten is dat we met behulp van de leden van Gilde St. Joris en vele vrijwilligers er alles aan zullen doen om u als deelnemer of als bezoeker een gezellige Hemelvaartsdag te bezorgen in HOOGELOON

Organisatie Trekkertrek Hoogeloon